Пълна промяна за Opel Mokka

/ Информатор

Новото поколение няма нищо общо със старото – дори емблемата е различна

Новото поколение на Opel Mokka може да се приеме за твърде показателно за насоките в дизайна на немското подразделение на PSA. Вярно, той вече бе представен с новата Corsa, но Mokka е разработван по-дълго и по-старателно, а и  при нея прднамерено е търсено скъсване с традицията на предишната Mokka. Затова и тук дизайнерите са се развихрили по-смело, както може да се види и от снимките на екстериора и интериора.

Новата Mokka е намаляла откъм размери – дължината е 4,15 м., но пък широчината е увеличена с 1 см. Практически каросерията ще е твърде сходна с DS3 Crossback, с който ще се правят на един конвейер в Поаси. При поглед отпред се набива блокът Vizor, който обединява радиатрна решетка и фарове в един естетически елемент. Вероятно това ще бъде доразвито и в следващите нови модели на Opel. Името вече е изписано с по-големи букви, а и емблемата е сериозно променена.

Пред погледа на шофьора вече ще има дисплей, на която ес проектират показания, а управението е до голяма степен дигитализирано. Mokka ще бъде изградена върху нова платформа на PSA, кояот позволава монтирането и на хибридно и чисто електрическо задвижване. Електрическата версия ще има мотор от 136 к.с. и батериа от 50 кВтч. Поръчките ще се приемат от края на лятото.

      

НазадКоментари