Ксавие Пежо представи лекотоварната електрификация

/ Информатор

Поръчките за електрически фургончета ще се приемат още през юли, а за бусчета - от септември

"Започваме да приемаме поръчки за компактните електрически фургончета от юли, а за пътническите версии – от септември“, заяве Ксавие Пежо – шеф на департамента за утилитарни машини на PSA и представител на династията на основателите на Peugeot. Изявлението бе направено на мащабна видеоконференция, организирана от фирмената пресслужба. „Нашите електрически модели са оптимално решение за „доставките от последния километър“ в градските центрове, където ограниченията за замърсяване стават все по-строги, обясни той. Фирмата е подготвила широк спектър от варианти с различни дължини на каросерията и различна товароносимост, за да удовлетвора най-различни изисквания на бизнеса.

Отделните модели Peugeot Expert, Citroën Jumpy и Opel/Vauxhall Vivaro бяха представени  в последния месец, а сега бе представена цялостната концепция на фирмата. Те имат елдвигатели с мощност 136 к.с. и се предлагат с два варианта на батерии – 50 кВтч и 75 кВтч, които осигурават пробег съответно от  230 км и 330 км. При доставките в градските центрове рядко се изминава над 200 км на ден, така че тези варианти са напълно функционални за предназначението си. Очакванията са, че над 70% от клиентите все пак ще изберат по-голямата батерия, заради допълнителна сигурности, която тя дава.

Цалата лекотоварна гама – включително по-големиет фургони Peugeot Boxer и Citroën Jumper ще бъде електрифицирана до 18 месеца. А особено популярните у нас като „баничарки“, „кроасанки“ или фургонетки Peugeot Partner, Citroën Berlingo и Opel Combo тще бъдат лансирани в електрически версии следващата годзина, съобщи Ксавие Пежо.

НазадКоментари