Кръгово като фъстък!

/ Информатор

„Изглежда като писта“, подхвърля форумец, „става и за дрифт“, допълва друг

Кръгово със странна елипсовидно-вдлъбната форма на фъстък, е открил френският сайт Caradisiac. „Фъстъкът“ е разположен близо да атлантическия бряг в Северна Франция и е струвал на кметство Нози 720 хил. евро. Тържественото откриване е било миналата седмица. Според кметството странната удължена форма помага трафикът да не се забавя, което е доста спорно. Всъщност там се кръстосват само два пътя и едно обикновено кръгче би свършило същата работа, при това доста по-евтино. Все пак тепърва ще се проверява как странната форма на кръстовището помага или пречи на трафика.

Разточителството на властта в страната на „жълтите жилетки“ обаче веднага предизвиква яростни коментари във форумите.   „Една скъпа, класическа френска глупост“, въкликва един от форумците. „Това било, за да не се забавя трафика. Аз пък виждам арена за дрифт“, подхвърля друг.“

Кръговите кръстовища стават все по-рапространени и те са по-удобни от класичекото кръстосване на пътищата, като архитектите виждат в тях и възможност да блеснат с въображаение и нестандартни идеи, а инвеститори и строители откриват в тях и възможност за допълнителни разходи и печалби. Какъвто случай вероятно се крие и зад въпросния фъстък.

НазадКоментари