Карлос Гон ще съди Renault

/ Информатор

„Убиецот на трошоци“ (мак) отрича да е подавал оставка и ще се бори за компенсацията, която му бе отнета

„Карлос Гон ще се бори за правата си и ще съди сегашните шефове на Renault“, обявява  френският вестник Le Figaro. „Това бе един фарс, аз бях в затвора и изпратих писмо за намерение до Административния съвет, в което обявявам, че съм възпрепятстван да изпълнявам функциите си и поради това слагам край на пълномощията си. Това писмо не е било предоставено на членовете на административния съвет, а е било разказано на тяхно заседание в смисъл, че съм подал оставка“, твърди той. На въпросното заседание е било решено той да бъде лишен от полагащата му се доста солидна премия, която по принцип е насочена към това, той да не работи за конкурентна фирма. Очевидно в Renault са решили, че той вече е осъден и няма да се измъкне от затвора, та са решили да си спестят този разход. Карлос Гон ще опита да уреди този милионен проблем чрез договор с фирмата, но ако не стане – ще заведе дело във френски съд.

Неговите адвокати планират „масирана офанзива“, твърди и Automotive News. Готвят се обвинения и към шефовете на Nissan и Mitsubishi, които са го освободили незаконно, както и срещу японското правосъдие. Според някои публикации бягството от Япония му е струвало 20 млн. долара – това са както парите от гаранцията, така и организацията на самото нелегално пътуване и той ще направи всичко, за да събере каквото може от душманите си.

Междувременно той ще трябва да се бори и с доста свои проблеми. В Ливан му е наложена забрана за излизане от страната, заради старо посещение на Израел в момент, когато е бил във война с Ливан. Оправданието му е, че е посетил Израел като френски гражданин, но това надали ще удовлетвори националистите. Той се срещна с президента Мишел Аун, но Ливан е в тежка политическа криза и недоволството може да се насочи и към него. Общественото мнение е променливо. Когато Япония го вкара в затвора, той се ползваше от симпатиите на ливанците, които масово носеха надписи Je suis Carlos Ghosn, но сега настроенията се обръщат, разказва скопският  в-к Нова Македония, като го нарича „убиец на трошоци“ (убиец на разходи).  В Ливан някои го смятат за предател, но други очакват от него да помогне на държавата и дори да стане министър, твърди вестникът.

 

НазадКоментари