GM ще възражда Hummer

/ Информатор

Милитаристичното чудовище се връща като „екологичен“ електрически пакап

GM ще възроди милитаристичния си бранд Hummer, съобщава Automotive News като се позовава на вътрешни източници. Плановете обаче били не за масивни военизирани машини, а за авангардни електрически кросоувъри и пикапи. Даже вече е известно, че самият бранд ще бъде рекламиран на най-високото американско ниво – на Супербоул, при това с личен ангажимент на ЛьоБрон Джеймс.

Това решение изглежда странна след твърде ефирамния и протворечив живот и преждевременната смърта на оригиналния Hummer, коюйто блесна като бойна машина в пясъците на Ирак и известно вмреме бе символ на цивилна арогантност и разточителство.    GM закупи бранда през 1998, която тогава бе популярен около войните в Залива, но след 2006-а безумното му разточителство на гориво започна да пречи и брандът бе закрит през 2010. Малко позната китайска фирма се опита да дакупи бранда, но това й бе отказано от валстите на Народната република.

Суега обаче се отваря нова битка, в която Hummer отново може да е полезен. Америка очаква своите електрически пикапи. Tesla вече показа амбиция към този перспективен щатски сегмент, а и младата фирма Revian е готова със своя конструкция. GM ще отговори с една позната марка, която се свързва и със славата на Америка от 90-те години на миналия век, когато вашингтон бе безспорна световна сотлица, а бойните хъмъри бяха впечатляваща илюстрация не само на военно могъщество, но и на безумно разточителство.   

НазадКоментари