Dacia пуска Duster на газ

/ Информатор

Версията TCe Eco-G съчетава авангардният трицилиндров мотор 100 к.с. с екологичното гориво

Dacia представя на автосалона в Брюксел новост, която може да бъде особено интересна за обичащата икономичността фирмена клиентела. Версията Duster  TCe Eco-G e оборудвана с авангарден трицилндров еднолитров мотор, който може да работи както с безоловен бензин, така с втечнен газ. Мощността му е 100 к.с. и тя е достатъчна за компактния кросоувър, а с газовото гориво километрите излизат почти два пъти по-евтини отколкото с бензин.  Освен това при движение на газ се емитират по-малко СО2, а самият мотор е изключително икономичен и с двете горива.

Фабричното мантиране на газовата уредба дава и други предимства. Колата разполага с два отделни вградени резервояра, като показателите за горивото и на двата са изнесени на контролното табло.  Резервоарът за газ е монтиран на мястото на резервната гума и не намалява мястото в багажника.  Преходът от едното гориво към другото може да става автоматично, при изпразване на единия резервоар или ръчно чрез бутон.

Друго важно предимство е, че тези газови версии могат да влизат в подземни паркинги в Европа  тъй като са оборудвани с всички предпазни средства срещу изтичане на газ – клапан за безапосност, клапан срещу връщане на газ, ограничител на пълненето до 80% и соленоиден клапан.  Освен това те не могат да попаднат сред колите, ограничанави от влизане в градски цнетрове при дни със замърсяване, а в Западна ЕВропа получават фискални облекчения и използват най-благоприятните екологични винетки.   

НазадКоментари