Dacia е като „Лудогорец“ – вечен шампион

/ Информатор

Румънската марка отчита 5431 сделки през 2019 и за седма поредна година води в класирането по продажби

През 2019 г. при растящ пазар на нови автомобили (+8,6%) Dacia е продала у нас 5451 автомобила, с което отчита ръст от  +16,8% и 12,48% пазарен дял. Румънските коли са лидери на нашия пазар за седма поредна година, като увеличават пренднината си. 

Флагман на шампионския поход през 2019 е новото поколение на Duster, който е в неспирен възход след обновяването си през февруари 2018 като за миналата година са регистрирани над 1800 продадени автомобила и ръст от 65% спрямо 2018. Многофункционалният ван Dokker запазва стабилна позиция с над 2000 сделки, следван от Sandero и Logan MCV.

 „За нас е чест, че марката Dacia се наложи като безпорен лидер на пазара на нови автомобили в България. Със своита здравина, надеждност и достъпни цени автомобилите Dacia са предпочитаният избор за българския потребител. В основата на нашия успех е и постоянният ни стремеж да поддържаме връзка с нашите клиенти и да подобряваме услугите, които им предлагаме, като се вслушваме в тяхната обратна връзка“, заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia в България.

 

НазадКоментари