Атаката на Гон започва..- live

/ Информатор

Адвокатите му разпространиха серия обвинения към Nissan. Пресконференцията - директно от Бейрут

Битката на Карлос Гон с японското правосъдие (и с Nissan) започна с нещо като лека разузнавателна артилерийска подготовка преди да влезе в действие главният калибър. Адвокатите му разпространиха публично серия обвинения към Nissan. Основното е, че неговите шефове са подготвили манипулирано вътрешно разследване, в което е имало безскрупулни изопачавания на истината и което е послужило на японската прокуратура, за да го арестува през ноември 2018 година. Целта на цялата операция е била той да бъде отстранен от ръководството на Алианса и да се попречи на по-нататъшната интеграция на Nissan с Renault.

Днес по-късно ще започне и истинската атака, като самият Карлос Гон ще даде пресконференция в Бейрут, на която ще се опита да отхвърли обвиненията към себе си и да оправдае бягството си от Япония. Очаква се той да обвини както бившите шефове на Nissan в заговор и манипулация, така и японското правосъдие заради отношението към подследствените и ограничаването на правата за защита.

В същото време японската прокуратура е поискала от Интерпол съдействие за арестуването му, като подобна заповед е издадена и за съпругата му Карол заради съучастие в неговото бягство. Тази заповеди обаче нямат непосредствено действие, доколкото Ливан няма споразумение за екстрадиране на хора с Япония. По този повод посланикът на Япония се е срещал с Президента на Ливан Мишел Аун, но засега Гон се ползва от сигурна защита в първата си родина (освен ливански, той има френски и бразилски паспорти).  Така или иначе, днес в сагата на Карлос Гон ще бъде написана нова интригуваща глава, а в близко бъдеще, тя ще бъде филмирана и в сериал на Netflix. Каквото и да става, Гон ще измъкне печалба и този критичен епизод в биографията си.   

НазадКоментари